UWV ‘Maak werk van uw talent’ uitzendingen

UWV organiseert regelmatig online bijeenkomsten ‘Maak werk van uw talent!’. Dit is een online bijeenkomst voor alle werkzoekenden in een bepaalde regio of sector. Het evenement wordt georganiseerd voor iedereen die een extra duwtje in de rug kan gebruiken bij het zoeken naar een (nieuwe) baan. Tafelgasten en sprekers gaan in op vragen als ‘Hoe zet ik mijn kwaliteiten in?’, ‘Hoe zorg ik dat ik vasthoud aan mijn doelen?’ en ‘Wat zijn kansberoepen?’. 

Het komt steeds minder vaak voor dat mensen tijdens hun werkzame leven bij één werkgever blijven en altijd dezelfde functie blijven uitvoeren. Functies veranderen of verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Die onzekerheid maakt het steeds belangrijker om te weten welke interesses je hebt, over welke vaardigheden en competenties je beschikt en hoe je die kunt inzetten in een (nieuwe) baan. Dit is dan ook de rode draad van ‘Maak werk van uw talent!’. Met praktische tips en handvatten worden deelnemers op weg geholpen bij hun zoektocht naar werk. Het programma bestaat onder meer uit workshops, interviews en een muzikale act.

Evenement voor álle werkzoekenden

Hans Tromp, rayonmanager bij UWV, kijkt uit naar het evenement: ‘Wat ik belangrijk vind, is dat we de bijeenkomst openstellen voor álle werkzoekenden in Noord-Holland Noord: dus niet alleen voor mensen met een uitkering van UWV, maar ook voor bijvoorbeeld schoolverlaters, bijstandsgerechtigden, baanveranderaars en herintreders. UWV wil er steeds meer zijn voor iedereen die op zoek is naar werk. Dit evenement biedt die mogelijkheid. We zien dat mensen, ongeacht hun situatie, vastlopen. Zij verliezen hun oude baan of zoeken een nieuwe uitdaging, maar zien niet welke mogelijkheden er zijn en wat zij kunnen. Met dit evenement bieden we handvatten om weer vooruit te kunnen.’

De host is Harm Edens. Sprekers zijn onder meer Erik Stam (arbeidsmarktdeskundige bij UWV), Ali B (rapper, cabaretier en ondernemer) en Mario Bierkens (onder andere ‘realisatiecoach’).

Engage! neemt de volledige technische en creatieve regie.

De programma’s worden live uitgezonden vanuit Studio Westhaven in Amsterdam

  • cameraregie met zeven remote controlled camera’s en een studiocamera
  • talkshow decor
  • live muziek (vaak een singer-songwriter of zangeres met pianobegeleiding)
  • audioregistratie
  • belichting
  • videoschermen
  • video instarts
  • schermregie
  • opnames en livestreams

Opdrachtgever: UWV WERKbedrijf

Locatie: Studio Westhaven