Klimaatmars Live

Op 10 maart 2019 kwamen in de stromende rechten 40.000 mensen uit het hele land naar Amsterdam om mee te doen aan de Klimaatmars, een protest voor een krachtig en rechtvaardig klimaatbeleid.
Engage! TV heeft het initiatief genomen om een live uitzending van de mars te verzorgen. Ons doel was in beeld te brengen hoe breed en divers de steun is voor een eerlijk klimaatbeleid, waarbij grote vervuilers meer moeten bijdragen.

Presentator Lars Sørensen spreekt met tientallen klimaatwetenschappers, critici, activisten, denkers en organisatoren. Na de startmanifestatie op de Dam om 13 uur, ging de mars over het Rokin en door de Vijzelstraat naar het Museumplein. Tientallen vlogverslaggevers deden pseudo-live verslag vanuit de Mars.

De uitzending was zondag 10 maart 2019 van 12 tot 16:10 uur live te zien op klimaatmarslive.nl, op de Amsterdamse zenders AT5 en Salto 1, op tientallen Facebookpagina’s van vakbonden en milieuorganisaties, op Twitter en op Instagram. En ook op diverse nieuwswebsites.

Wat is hier bijzonder aan?

In plaats van af te wachten hoe de mars in de media komt, hebben we de macht zelf in handen genomen. Via alle kanalen die tot onze beschikking staan hebben we uitgezonden, en zijn we met kijkers in gesprek gegaan. Van binnenuit. We concentreerden ons niet op politici of bekende nederlanders, maar we gingen met zo veel mogelijk mensen in gesprek.

Live interactie via twitter, WhatsApp en facebook

Voor Engage! TV was Klimaatmars Live de aanleiding om een ‘social ticker tool’ te laten ontwikkelen om in deze multichannel live uitzending de dialoog met de kijker aan te kunnen gaan. Kijkersreacties kwamen via een moderatiesysteem in een tickertape onderin beeld, en geselecteerde berichten kwamen op de telefoon van presentator Lars Sørensen om voor te leggen aan zijn gasten.

Klimaatmars Live – 10 maart Amsterdam from Engage! TV on Vimeo.

klimaatmarslive.nl