Zwart Zonder Suiker

Deze talkshowserie van Zwart Zonder Suiker bood vrouwelijke professionals van kleur een podium om hun zichtbaarheid te vergroten. Deze dames zitten hier niet om te praten over hun kleur of om te praten over andere mensen van kleur.
Zwart Zonder Suiker nam de regie en zet zelf maar de volgende stap. De gasten van  Zwart Zonder Suiker zijn uitgenodigd vanwege hun deskundigheid als filmmaker, psychologe, MC, organisatie-adviseur en noem maar op. De nadruk ligt op het professionele talent. We praten met onze gasten over werk, passie en toekomstdromen. Deze vrouwen hebben fantastische skills en we laten zien dat zij kennis hebben van hun werkveld en daarop deskundige zijn.
Zwart Zonder Suiker was een serie van acht interviews, wekelijks kwam een editie online, eind 2018. Vooral via Instagram (https://www.instagram.com/zwartzondersuikertv/) werd bekendheid gecreëerd. De uitzendingen kwamen op Youtube en op een speciaal ingerichte website. De serie werd uit eigen middelen bekostigd.
Het format is geïnspireerd op VPRO Zomergasten. De interviewer en gast zitten op eenvoudige krukjes in de studio. Door middel van live greenscreen wordt in het totaalshot een extra vertellijn gecreëerd met foto’s en bewegend beeld. De interviews zijn live-to-tape opgenomen in Studio Westhaven. De nabewerking was beperkt tot het monteren van de bumper, en toevoegen van titels.
zwart zonder suiker leader
Redactie en interviews: Monique Steijns
Regie: Gerbrand Oudenaarden
Opdrachtgever: Monique Steijns en Gerbrand Oudenaarden

Bekijk alle afleveringen op www.zwart-zonder-suiker of vind beluister ze als podcast.