You are here

Blog

Engage! TV investeert: nieuw camerasysteem voor live registratie evenementen

Evenementenorganisatoren zetten steeds vaker projectie van live camerabeelden in om de afstand tussen podium en publiek te verkleinen. De eisen aan de regie en beeldkwaliteit zijn daarbij hoog. Zo moeten de kleuren en helderheid van het geprojecteerde beeld perfect aansluiten bij het podiumbeeld. Ook de vertraging in beeld moet minimaal zijn. En de camera’s moeten vaak op afstand blijven van het podium om het publiek niet te storen.

Nieuwsbrief 5: oudejaarsuitzending en nieuwe camerasystemen.

Lees hier onze vijfde nieuwsbrief over de aanschaf van nieuwe camerasystemen, en de oudejaarsuitzending op RTV-Utrecht.

Triax kabel is binnen!

De eerste onderdelen van de nieuwe cameraset beginnen binnen te komen.

De firma Romal in Utrecht leverde ons 4 haspels met 150 meter flexibele triaxkabel. Via deze 8,4 mm dunne kabel worden binnenkort alle camerasignalen getransporteerd. De maximale lengte die we met deze kabel kunnen overbruggen is zo'n 600 meter. Met een dikkere kabel zouden we zelfs tot 1200 meter kunnen komen.

GroenLinks partijcongres december 2013

Op 14 december 2013 vond het GroenLinks partijcongres plaats in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Engage! TV verzorgde alle aanvullende techniek: HD-projectie, 3-camera HD live cameraregistratie, plasma's, intercomvoorzieningen, etc.
Saturday, 14 December, 2013
groenlinks congres 2013: live registratie, algehele technische productie, projectie, etc.

VVD Najaarscongres 2013

Engage! TV verzorgde in november 2013 live driecamera HD registratie bij het VVD Najaarscongres in Zaal 1913 in Den Bosch. De opdrachtgevers waren Solid Rental en International Orange.
Saturday, 23 November, 2013
VVD najaarscongres 2013: live driecamera HD registratie tbv live projectie, politiek24, website etc.

Engage! TV investeert in Sony HSC-100R cameraketens

Engage! TV werkt continu aan verbetering van haar producties. Daarom hebben we een grote stap gezet, en geïnvesteerd in drie nieuwe cameraketens.

Na een zorgvuldige afweging hebben we gekozen voor Sony HSC-100RTL camera, met HSCU-300 CCU's, HDVF-EL75 viewfinders en RCPs. De camera's zullen standaard voorzien worden van Fujinon 20x8 HD lenzen met extender, met servo focus en zoom remotes.

Het betreft volwaardige 2/3" CCD HD broadcast camera's met shading en aansluiting via triax kabels.

Thursday, 19 December, 2013
Sony HSC-100RTL camera chains for rent in Utrecht Amsterdam The Netherlands

Maritime Awards Gala 2013

De achtste editie van het Maritime Awards Gala vond plaats op donderdag 31 oktober 2013 in De Broodfabriek in Rijswijk.

Engage! TV heeft er voor gezorgd dat de duizend dinergasten het podiumprogramma perfect konden volgen, doordat we het programma met drie camera's live registreerden, en weergaven op projectieschermen en grote TFT-schermen. Tussendoor verzorgden we ook het instarten van vooraf geproduceerde videocontent.

De organisatie was in handen van Tatarataa!
De zaaltechniek werd verzorgd door Smits.

Friday, 1 November, 2013
Foto: Rogier Bos

Award Ceremony Art Directors Club Nederland

De ADCN (Art Directors Club Nederland) deelt jaarlijks prijzen uit voor de beste campagnes en commercials: Club ADCN. In 2013 werd het gala georganiseerd in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam.

In opdracht van evenementenbureau Tatarataa! verzorgde Engage! TV een live registratie. Met vier camera's werden de handelingen op het podium in beeld gebracht, en live geprojecteerd op een carré van projectieschermen boven het middenpodium.

Wednesday, 8 May, 2013
foto: Maurice Mikkers

Backstage bij een televisieproductie van Engage! TV

In september 2013 was Engage! TV verantwoordelijk voor een televisieregistratie van een groot concert van het Metropole Orkest met Oleta Adams, Wende Snijders en anderen.

Het concert was georganiseerd als afsluiting van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Onze registratie werd live uitgezonden door RTV Utrecht. Later dit seizoen zal Omroep MAX het concert landelijk uitzenden.

We vroegen een fotograaf om onze werkzaamheden backstage in beeld te brengen.

Alle foto's:

Saturday, 21 September, 2013

Big Brother Awards 2013

Met de Big Brother Awards worden elk jaar de grofste privacyschenders te kijk gezet. Personen, bedrijven en overheden die het afgelopen jaar bij uitstek controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd staan deze dag extra in de schijnwerpers. Daarmee wil Bits of Freedom aangeven hoe het in het afgelopen jaar gesteld was met het recht op privacy in Nederland.

Het prijzengala op 29 augustus 2013 in Pakhuis de Zwijger was de negende editie in de geschiedenis van de Big Brother Awards Nederland.

Thursday, 29 August, 2013

Pages