You are here

Albert van den Berg: Nano-Medicijnen, een revolutie!

Prof. Albert van den Berg gaat spreken over nieuwe medische toepassingen. De nieuwste ontwikkeling daarin is zijn onderzoek naar menselijke cellen op speciale chips: hoe reageert bijvoorbeeld een enkele kankercel op een medicijn. Een nieuwe ‘nanopil’ die in Van den Berg’s groep wordt ontwikkeld, zal straks in de darm kankerspecifiek DNA kunnen detecteren voor vroegtijdige opsporing.

Een hapje eten vooraf kan ook, klik hier voor het menu.

Prof. Albert van den Berg van de Universiteit Twente is één van de drie NWO-Spinoza 2009 winnaars, de ‘Nederlandse Nobelprijs’. Van den Berg is verbonden aan het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie. Hij kreeg de prijs vanwege zijn pioniersrol op het gebied van lab-on-a-chip technologie en zijn scherpe oog voor maatschappelijke toepassingen. De Spinozapremie, 2,5 miljoen euro, is in november uitgereikt.
Albert van den Berg (1957) leidt binnen MESA+ het onderzoek naar zg. lab-on-a-chip systemen: minilaboratoria die onder meer toepassing krijgen in de gezondheidszorg.

Deze Nanokaravaan-lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie (www.nanopodium.nl)

De locatie was Natuurcafé La Porte, station Driebergen-Zeist.

http://www.sciencecafezeist.nl/

Datum: 
Thursday, 8 April, 2010 -
20:00 to 23:00
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer