You are here

Frans Timmermans in debat bij de Vrede van Utrecht (impressie)

Een debat over de toekomst van Europa.

Frans Timmermans is Tweede Kamerlid van de PvdA en de Vrede van Utrecht Leerstoelhouder 2010.

Timmermans pleit voor één Europa. Maar wat is de beoogde relatie tussen Europa en andere continenten? Hoe verhouden we ons tegenover groeiende economieën in Azië; hoe verandert Europese integratie onze verhouding met Amerika?

Tijdens de avond gaat Timmermans in gesprek met vertegenwoordigers uit de VS en Azië, die van een afstand een andere kijk hebben op Europa. Gespreksleider is Perro de Jong: Europa specialist en presentator bij de Wereldomroep.

Eén Europa (on)mogelijk
Timmermans: “Zelfs grootste Eurosceptici zullen ermee instemmen zijn dat een goede Europese samenwerking bevorderlijk is voor het buitenlandse beleid. Elk land in Europa vindt echter het eigen land belangrijker dan de anderen. Dit staat een goede internationale samenwerking in de weg. Europese politici moeten kiezen: ofwel we zoeken naar gemeenschappelijke factoren voor één Europa of we kiezen ervoor om onbelangrijk te blijven.”

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Global Village, een festival in Amersfoort met muziek uit alle windstreken van de wereld.

Kijk op www.uu.nl/cfh voor de andere programma’s die deel uitmaken van Timmermans’ gasthoogleraarschap.

De Vrede van Utrecht Leerstoel
De Vrede van Utrecht Leerstoel biedt een wisselend gasthoogleraarschap voor spraakmakende personen uit
de wetenschappelijke en culturele wereld. Tot 2013 wordt twee maal per jaar een internationale wetenschapper uitgenodigd om voor drie maanden de Leerstoel te bezetten.

Het debat is ook integraal terug te kijken.

Datum: 
Thursday, 14 October, 2010 -
20:00 to 21:30
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer