You are here

Mobiele website Nederlands Jeugdinstituut

Task: 
Research en ontwikkeling cross-platform mobile video

Als eerste landelijke kennisinstelling heeft het Nederlands Jeugdinstituut op 8 december een website voor mobiel internet gelanceerd. Het adres van de mobiele site is m.nji.nl. De nieuwe website garandeert dat beroepskrachten voortaan alle benodigde kennis over uiteenlopende thema's binnen handbereik hebben - van ADHD tot voortijdig schoolverlaten. Engage! verzorgde het video deel van de mobiele site. Filmpjes zijn zowel op de iPhone als op Android, Windows Mobile, Nokia en Blackberry telefoons streaming te bekijken.

Dagelijks nieuws

Naast feiten en cijfers, beleidsinformatie en effectieve methoden biedt de mobiele site dagelijks het laatste nieuws over jeugd- en opvoedingskwesties; een agenda met bijeenkomsten en congressen voor de jeugdsector; een poll (vanaf januari wekelijks) over een actueel thema, en videofilmpjes over bijvoorbeeld drie recent gehouden debatten over opvoeding.

Reageren en attenderen

De mobiele site biedt daarnaast de mogelijkheid aan bezoekers om op het nieuws te reageren of om collega's of kennissen te attenderen op een artikel of themadossier. Ook alle functionaliteiten die gebruikelijk zijn op mobiele sites (klikken om telefonisch contact te leggen, te mailen of de route naar het instituut te tonen) zijn in de mobiele site van het Nederlands Jeugdinstituut opgenomen.

Behoefte

Met de mobiele site komt het Nederlands Jeugdinstituut tegemoet aan de stormachtige opkomst van mobiel internet in het afgelopen jaar. Onder de jaarlijks 400.000 unieke bezoekers van de website www.nji.nl bleek eveneens behoefte aan een mobiel kanaal om de kennis van het Nederlands Jeugdinstituut te kunnen benutten.

Innovatief en praktijkgericht

Het instituut zelf beschouwt de mobiele site als een innovatieve en praktijkgerichte manier om kennis en informatie te verspreiden onder zijn primaire doelgroep: beroepskrachten in de sector jeugd en opvoeding. Het Nederlands Jeugdinstituut verwacht dat binnen enkele jaren het gebruik van zijn mobiele website minimaal dezelfde omvang zal hebben als van zijn 'klassieke' website.

Mobile video

Video's op de mobiele website worden automatisch aangeboden in het juiste formaat voor de betreffende mobiele telefoon. Engage! heeft haar streaming video server platform aangepast om ook lange video's geoptimaliseerd aan mobile devices aan te leveren, zowel via UMTS als via Wifi. De eerste video's die via deze site worden aangeboden, zijn integrale meercamera registraties van debatavonden, tevens verzorgd door Engage!

Foto's: 
Datum: 
Tuesday, 8 December, 2009
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer