You are here

Engage! schreeuwt mee: Utrecht schreeuwt om cultuur

Zaterdag 20 november komt de volledige Nederlandse cultuursector in actie tegen de forse aangekondigde bezuinigingen door het kabinet.

Ook Utrecht schreeuwt mee: van 14.00-15.20 uur is er een programma op de Neude, waar publiek en culturele instellingen een unieke bewerking van de 9e Symfonie van Beethoven ten gehore zullen brengen, voor 1000 stemmen, orkest en carillon, in klassieke, smartlap en hiphopversies! Ga naar http://www.utrechtschreeuwt.nl en http://www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl.

Teken ook: http://www.stopculturelekaalslag.nl. Er zijn al bijna 78.000 handtekeningen.

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de efficiƫntiekorting. Nog weer later de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur. En als toegift gaat de BTW op theaterkaartjes en beeldende kunst met 13% omhoog. En dat terwijl de hele kunstbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg. Dat is niet bezuinigen, dat is moedwillig slopen van iets waar het gros van de Nederlanders van geniet. Dus kom in actie. Doe mee. Op zaterdag 20 november laat in het hele land het publiek van zich horen bij lokaal georganiseerde voorstellingen, concerten, optochten en andere evenementen. Van Maastricht tot Groningen, van Haarlem tot Arnhem. Ook in Utrecht doen we mee!

Programma zat 20 november 2010 Neude:
13.30 uur verzamelen op de Neude
14.00 uur: unieke bewerking van de 9e symfonie van Beethoven voor 1000 stemmen, orkest en carillon in klassieke, smartlap- en hiphop versies.

Presentatie: Joris Linssen. Met medewerking van o.a. Vincent Bijlo.

Engage! verzorgt belangeloos de meercameraregistratie op een groot LED scherm. Onze registratie wordt ook live uitgezonden op RTV-Utrecht (zowel UStad als regiozender) en op internet.

Cameracrew:
- Nanette Danckaarts
- Arnoud Ens
- Elvera Oudenaller

Verslagen in de media:
NOS radio 1:

Datum: 
Saturday, 20 November, 2010 -
14:00 to 15:30
Share/Save

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer